Material ceràmic

Ceramics 1
Ceramics 2
Ceramics 3

Els materials ceràmics usats a la construcció són de diferents tipus, però tots tenen un origen comú: l'argila. Dels components agregats a l'argila i el procés a què se sotmeti a aquests materials, dependrà el producte final que s'obté. La diferència bàsica entre els diferents tipus de ceràmics resideix en el seu aspecte (acabat final) i la seva resistència. A Materials Igualada tenim una gran varietat de materials ceràmics. Visiteu Vertex-tec

  • Totxos i maons:: El maó és una peça feta d'argila cuita. El maó tradicional era massís però en l'actualitat hi ha molts tipus de maons. Un dels més habituals és el totxo, però també podem trobar maons massissos, maons calats i maons foradats. Finalment els acabats poden ser diferents i disposem de: maons refractaris (resistent a altes temperatures), el de cara vista (una cara amb un acabat polit), etc.

  • Rajoles: les rajoles són el revestiment ceràmic més conegut. Tenen un acabat vitrificat que els fa resistents a l'aigua i són molt fàcils de netejar. L'antiga rajola de vidre, de colors clàssics, ha estat reemplaçat per rajoles ceràmiques amb una immensa varietat de colors i possibilitat de combinacions. El seu ús habitual és en parets de banys i cuines.

  • Gres esmaltat i porcellànic: el gres esmaltat o porcellànic és el més resistent dels revestiments ceràmics comuns. Pot usar-se per a exterior o interior, per a terra o en parets, i ve en diferents colors i acabats. Hi ha d'altres tipus de gres, el gres porcellànic, amb un tractament especial que li atorga la capacitat de no absorbir aigua, resistència als canvis de temperatura bruscos i gran durabilitat.

  • Gresite: són petites rajoles de vidre cuit a alta temperatura (no ceràmiques) que es fan servir, en general, per a banys i piscines. Per facilitar la seva aplicació, vénen en forma de planxes, que es fixen a la paret o el terra com qualsevol altre revestiment. Per decoració les trobem també en planxes autoadhesives.